Banane flambate Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 1794 21 June 2020 Descriere Un desert cat se poate de simplu de realizat, dar de o savoare extraordinara. Se poate servi in orice sezon. Se poate folosi coniac, rom sau whiskey. Portii: 2 Pregatire: ~20 minute Ingrediente 50 ml coniac o cana zahar 3 banane Mod preparare Zaharul se caramelizeaza intr-o tigaie, pana prinde o culoare maro inchis. Trebuie avut grija sa nu se arda. Bananele se taie in bucati nu prea mici sau se lasa intregi pentru ca isi vor reduce volumul cand sunt caramelizate, dupa preferinta. Se adauga in caramel. Se tin pe foc in jur de 2-3 minute, amestecandu-se. Se toarna coniacul si se flambeaza. Le servim pe platou alaturi de inghetata de vanilie si decor de caramel cu vanilie. Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult