Retete

Dulciuri/deserturi

Banane flambate

Descriere

Un desert cat se poate de simplu de realizat, dar de o savoare extraordinara.
Se poate servi in orice sezon.

Se poate folosi coniac, rom sau whiskey.

Portii: 2
Pregatire: ~20 minute

Ingrediente
Mod preparare

Zaharul se caramelizeaza intr-o tigaie, pana prinde o culoare maro inchis. Trebuie avut grija sa nu se arda.

Bananele se taie in bucati nu prea mici sau se lasa intregi pentru ca isi vor reduce volumul cand sunt caramelizate, dupa preferinta. Se adauga in caramel. Se tin pe foc in jur de 2-3 minute, amestecandu-se.

Se toarna coniacul si se flambeaza.

Le servim pe platou alaturi de inghetata de vanilie si decor de caramel cu vanilie.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult