Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge) Andreea Diverse Afisari: 221 9 decembrie 2020 Descriere Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat in substante nutritive, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi. Cel mai des, acesta este consumat sub forma fulgilor de ovaz, fiind o alegere inspirata daca vrei sa te bucuri de un mic dejun satios si care sa iti ofere energie pentru intreaga zi. Fulgii de ovaz sunt o sursa bogata de fibre, in special beta-glucan, si au un continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti. Mai mult, ovazul nu e bun doar de mancat ci si in tratamentele pentru piele! Sunt o multime de retete DIY pe net pentru masti de fata sau scruburi de corp pe baza de ovaz. Terciul de ovaz poate fi consumat simplu sau poti sa adaugi diferite fructe, precum mere, mure, banane si chiar fructe oleginoase si putina scortisoara. Partea buna la acest dejun mic este ca se potriveste perfect si celor care tin post daca folosesc lapte vegetal (soia, migdale, orez, caju) sau apa. Ingrediente dupa gust scortisoara un praf sare ~ 2 lingurite miere 1 banana 60 g fulgi de ovaz 250 ml lapte Mod preparare Pune laptele la fiert impreuna cu sarea. Cand laptele incepe sa se umfle, adauga fulgii de ovaz si lasa sa fiarba la foc mic, amestecand pana cand compozitia se omogenizeaza. Cand ajunge la consistenta dorita, se ia de pe foc si se pune in bol. Se pun deasupra felii de banana, nuci tocate si scortisoara. Se indulceste cu miere dupa gust si e gata de servit. Din aceeasi categorie 13 octombrie 2020 Diverse Spanac cremos cu ou si smantana Spanac cremos cu ou si smantana Citeste mai mult 9 iulie 2020 Diverse Crema rapida cu fructe de padure Crema rapida cu mascarpone, frisca si fructe de padure, o reteta simpla si gustoasa, care se face in 10 minute. Citeste mai mult 7 iulie 2020 Diverse Chiftelute in bacon Chiftelute in bacon. Ideale sa se pregateasca din carne rosie mai slaba, fiindca stratul de bacon de deasupra nu le lasa sa se usuce. Citeste mai mult 6 iulie 2020 Diverse Salau cu sos de unt si lamaie Salau cu sos de unt si lamaie, un fel de mancare delicios si rapid Citeste mai mult 25 iunie 2020 Diverse Ganache de ciocolata Ganache de ciocolata reteta de cofetarie este o crema de tort sau de prajituri, foarte fina si onctuoasa, compusa din ciocolata si frisca. Citeste mai mult 24 iunie 2020 Diverse Aluat de foietaj Aluat foietaj de casa reteta clasica cu unt. Zis si aluat frantuzesc, foi de placinta, se foloseste la pateuri, saleuri, cremsnit (cremes), vol au vent, buseuri, mille-feuille. Citeste mai mult