Retete

Diverse

Spanac cremos cu ou si smantana

Descriere

Spanacul proaspat cu ou si smantana se gateste in cateva minute, contine multe substante nutritive si este delicios.

Preparatul poate fi servit ca atare, cu o felie de paine de casa ori mamaliga moale sau ca garnitura pentru somon la cuptor ori la gratar.

Ingrediente
Mod preparare

Spanacul il cureti de codite si il speli foarte bine sub jet de apa.

Se pune o oala cu apa pe foc si dupa ce a dat in clocot se pune spanacul in transe pentru a se inmuia (pentru cateva secunde). Scoti spanacul intr-o strecuratoare si dupa ce s-a racit suficient il storci bine pentru a elimina excesul de lichid, apoi il toci marunt.

Pentru ca pe piata nu se gaseste mereu spanac proaspat, poti folosi si spanac congelat. Il lasi la decongelat si apoi il storci bine.

Sparge un ou intr-un bol si bate-l cu o furculita. Curata usturoiul si toaca-l. Pune o tigaie pe foc cu aproximativ o lingura de unt (sau mai mult, dupa gust), adauga usturoiul si caleste-l cateva secunde. Adauga spanacul in tigaie si caleste-l la foc moderat amestecand din cand in cand. Pune sare dupa gust, condimenteaza cu cimbru si toarna deasupra oul batut si smantana, amestecand incontinuu. Gateste totul timp de aproximativ 3 minute, apoi ia tigaia de pe foc.

Se serveste cald, cu o felie de paine de casa ori mamaliga moale sau ca garnitura pentru somon la cuptor ori la gratar.

Din aceeasi categorie

Diverse Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Porridge - fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, deoarece sunt hranitori si cresc senzatia de satietate.

Citeste mai mult

Diverse Crema rapida cu fructe de padure

Crema rapida cu fructe de padure

Crema rapida cu mascarpone, frisca si fructe de padure, o reteta simpla si gustoasa, care se face in 10 minute.

Citeste mai mult

Diverse Chiftelute in bacon

Chiftelute in bacon

Chiftelute in bacon. Ideale sa se pregateasca din carne rosie mai slaba, fiindca stratul de bacon de deasupra nu le lasa sa se usuce.

Citeste mai mult

Diverse Salau cu sos de unt si lamaie

Salau cu sos de unt si lamaie

Salau cu sos de unt si lamaie, un fel de mancare delicios si rapid

Citeste mai mult

Diverse Ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata reteta de cofetarie este o crema de tort sau de prajituri, foarte fina si onctuoasa, compusa din ciocolata si frisca.

Citeste mai mult

Diverse Aluat de foietaj

Aluat de foietaj

Aluat foietaj de casa reteta clasica cu unt. Zis si aluat frantuzesc, foi de placinta, se foloseste la pateuri, saleuri, cremsnit (cremes), vol au vent, buseuri, mille-feuille.

Citeste mai mult