Retete

Diverse

Salau cu sos de unt si lamaie

Descriere

Salau cu sos de unt si lamaie - un fel de mancare delicios si rapid. 

Poate fi mancat alaturi de orice garnitura preferati, fie cartofi natur sau legume fierte sau o salata de legume crude.

Ingrediente
Mod preparare

Tamponam bine cu hartie pestele dezghetat, il presaram cu sare si piper si il dam prin faina. Incingem bine uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajim, pe rand, pestele pana se rumeneste frumos pe albele parti.

Cat se prajeste pestele, pregatim sosul de unt cu lamaie. Punem untul taiat cuburi intr-o tigaie antiaderenta la foc mic, il lasam pe foc ~5 minute, amestecam din cand in cand. Focul nu trebuie sa nu fie mare, pentru ca se arde repede. Se va inchide usor la culoare si va capata un miros de nuca.

Il indepartam de pe foc si il turnam intr-un bol. Adaugam peste el zeama de lamaie, sare si piper.

Cand pestele este gata, il punem in farfurie si turnam cate o lingura-doua din sosul de unt pe fiecare bucata.

Din aceeasi categorie

Diverse Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Porridge - fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, deoarece sunt hranitori si cresc senzatia de satietate.

Citeste mai mult

Diverse Spanac cremos cu ou si smantana

Spanac cremos cu ou si smantana

Spanac cremos cu ou si smantana

Citeste mai mult

Diverse Crema rapida cu fructe de padure

Crema rapida cu fructe de padure

Crema rapida cu mascarpone, frisca si fructe de padure, o reteta simpla si gustoasa, care se face in 10 minute.

Citeste mai mult

Diverse Chiftelute in bacon

Chiftelute in bacon

Chiftelute in bacon. Ideale sa se pregateasca din carne rosie mai slaba, fiindca stratul de bacon de deasupra nu le lasa sa se usuce.

Citeste mai mult

Diverse Ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata reteta de cofetarie este o crema de tort sau de prajituri, foarte fina si onctuoasa, compusa din ciocolata si frisca.

Citeste mai mult

Diverse Aluat de foietaj

Aluat de foietaj

Aluat foietaj de casa reteta clasica cu unt. Zis si aluat frantuzesc, foi de placinta, se foloseste la pateuri, saleuri, cremsnit (cremes), vol au vent, buseuri, mille-feuille.

Citeste mai mult