Ganache de ciocolata Andreea Diverse Afisari: 7792 25 iunie 2020 Descriere Un bun ganache de ciocolata iti va iesi daca folosesti ciocolata cu continut mare de cacao si smantana pentru frisca cu mai multa grasime. Daca se taie crema ganache, se poate repara foarte usor: adaugati 1 lingura de apa rece si amestecati energic. Daca nu vrea sa se lege, puneti vasul pe foc si incalziti crema, apoi o dati la rece si o bateti din nou. Daca dorim sa il folosim la a glazura ceva, nu il mai racim la frigider pentru ca se va intari prea tare si nu il vom mai putea turna peste prajitura/tort. Asteptam insa sa se raceasca suficient cat sa curga usor ca sa-l putem turna peste prajitura/tarta/tort. In functie de raportul in care cele doua ingrediente se combina, ganache-ul de ciocolata poate fi folosit ca si materie prima pentru niste trufe delicioase, crema pentru prajituri si torturi sau chiar glazura pentru acoperirea acestora. Vom folosi, deci: un raport de 1:1 daca dorim sa facem crema pentru torturi si prajituri. Adica ciocolata si frisca in cantitati egale un raport de 2:1 daca dorim sa facem trufe de ciocolata. Adica 2 parti ciocolata si una de smantana. un raport de 1:2 daca dorim sa folosim ganache-ul de ciocolata pentru a glazura un desert. Adica o parte ciocolata si doua parti de smantana. Ingrediente 600 g (min 40% cacao) ciocolata 600 ml (min. 30% grasime) frisca lichida Mod preparare Rupem ciocolata bucati mai mici sau o dam pe razatoare. Punem frisca intr-o craticioara si o incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Dam craticioara de pe foc si adaugam in ea bucatile de ciocolata. Amestecam usor, doar cat sa acoperim ciocolata cu frisca. Lasam sa se topeasca de la caldura acesteia timp de 10 minute si abia apoi amestecam bine, omogenizand totul pana cand ajunge la consistenta unei creme. Dam la frigider pana cand se raceste bine dar nu se intareste prea tare, dupa care scoatem ganache-ul si il batem cu ajutorul unui tel. Acesta se va deschide la culoare si se va aera transformandu-se intr-o crema numai buna pentru a fi pusa intre blaturile unui tort sau a unei prajituri. Din aceeasi categorie 29 martie 2022 Diverse Crackers / saratele cu seminte Reteta saratele/crackers cu seminte, pentru a prepara si pentru a consuma gustari mai sanatoase decat cele din comert Citeste mai mult 21 noiembrie 2021 Diverse Rondele de mar cu unt de arahide Gratie untului de arahide pe care il contine, acesta combinatie este foarte satioasa si iti furnizeaza energia de care ai nevoie. Citeste mai mult 21 februarie 2021 Diverse Sandwich cu avocado si ou posat Stii ce merge bine la micul dejun? Niste oua gatite delicios. Dar stii ce merge si mai bine?Un sandwich cu avocado si ou posat. Citeste mai mult 9 decembrie 2020 Diverse Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge) Porridge - fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, deoarece sunt hranitori si cresc senzatia de satietate. Citeste mai mult 13 octombrie 2020 Diverse Spanac cremos cu ou si smantana Spanac cremos cu ou si smantana Citeste mai mult 9 iulie 2020 Diverse Crema rapida cu fructe de padure Crema rapida cu mascarpone, frisca si fructe de padure, o reteta simpla si gustoasa, care se face in 10 minute. Citeste mai mult