Retete

Diverse

Crema rapida cu fructe de padure

Descriere

Crema rapida cu mascarpone, frisca si fructe de padure, o reteta simpla si gustoasa, care se face in 10 minute. Se poate face cu gem, fructe proaspete sau din compot, cu orice fel de fructe.

Crema aceasta e minunata la orice fel de torturi, prajituri, cupcakes, fursecuri, sau se poate servi la cupe, sau se baga la congelator si se serveste ca o inghetata.

  • Se poate folosi orice fel de gem sau dulceata aveti in casa, dar trebuie sa fie dat prin blender, ca sa obtineti o pasta fina. 
  • Frisca si crema mascarpone trebuie sa fie reci, de la frigider.
  • Daca frisca nu este indulcita, adaugati 1-2 linguri de zahar, dupa gust.
  • Obligatoriu se foloseste frisca naturala!
Ingrediente
Mod preparare

Frisca, impreuna cu mascarpone se bat, pana cand se obtine o crema ferma. Apoi se adauga gemul si se amesteca totul.

In mai putin de 10 minute, se obtine o crema minunat de frumoasa si de gustoasa.

Din aceeasi categorie

Diverse Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Porridge - fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, deoarece sunt hranitori si cresc senzatia de satietate.

Citeste mai mult

Diverse Spanac cremos cu ou si smantana

Spanac cremos cu ou si smantana

Spanac cremos cu ou si smantana

Citeste mai mult

Diverse Chiftelute in bacon

Chiftelute in bacon

Chiftelute in bacon. Ideale sa se pregateasca din carne rosie mai slaba, fiindca stratul de bacon de deasupra nu le lasa sa se usuce.

Citeste mai mult

Diverse Salau cu sos de unt si lamaie

Salau cu sos de unt si lamaie

Salau cu sos de unt si lamaie, un fel de mancare delicios si rapid

Citeste mai mult

Diverse Ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata reteta de cofetarie este o crema de tort sau de prajituri, foarte fina si onctuoasa, compusa din ciocolata si frisca.

Citeste mai mult

Diverse Aluat de foietaj

Aluat de foietaj

Aluat foietaj de casa reteta clasica cu unt. Zis si aluat frantuzesc, foi de placinta, se foloseste la pateuri, saleuri, cremsnit (cremes), vol au vent, buseuri, mille-feuille.

Citeste mai mult