Retete

Diverse

Chiftelute in bacon

Descriere

Chiftelute de sarbatoare. Ideale sa se pregateasca din carne rosie mai slaba, fiindca stratul de bacon de deasupra nu le lasa sa se usuce. 

Ingrediente
Pentru Sos
Mod preparare

Amestecam ingredientele pentru chiftelute, le dam o forma ca de sarmale si le infasuram in fasii de bacon.

Capatul fasiei de bacon il lasam la baza, sa nu se defaca. Le coacem, in tava pe hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 20-25 minute.

Pentru sos: pasta de rosii o punem pe foc impreuna cu uleiul, sarea, zaharul, chilli, otetul de mere, piper si lasam sa fiarba la foc mic pentru ~15 minute, pana cand sosul mai scade. Adaugam in ultimele 5 minute usturoiul pisat si orice alte ierburi aromatice preferate.

Servim chiftelutele calde sau reci, cu sos de rosii, cu salata, cu garnitura de cartofi sau cum doriti voi. 

 

Pofta buna!

 

Din aceeasi categorie

Diverse Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Porridge - fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, deoarece sunt hranitori si cresc senzatia de satietate.

Citeste mai mult

Diverse Spanac cremos cu ou si smantana

Spanac cremos cu ou si smantana

Spanac cremos cu ou si smantana

Citeste mai mult

Diverse Crema rapida cu fructe de padure

Crema rapida cu fructe de padure

Crema rapida cu mascarpone, frisca si fructe de padure, o reteta simpla si gustoasa, care se face in 10 minute.

Citeste mai mult

Diverse Salau cu sos de unt si lamaie

Salau cu sos de unt si lamaie

Salau cu sos de unt si lamaie, un fel de mancare delicios si rapid

Citeste mai mult

Diverse Ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata reteta de cofetarie este o crema de tort sau de prajituri, foarte fina si onctuoasa, compusa din ciocolata si frisca.

Citeste mai mult

Diverse Aluat de foietaj

Aluat de foietaj

Aluat foietaj de casa reteta clasica cu unt. Zis si aluat frantuzesc, foi de placinta, se foloseste la pateuri, saleuri, cremsnit (cremes), vol au vent, buseuri, mille-feuille.

Citeste mai mult