Mod preparare
Se porneste cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava se pune hartie de copt.
Se curata cartofii de coaja. Unii prefera sa nu ii decojeasca si in acest caz, e nevoie sa se spele foarte bine coaja, cu un burete aspru. Dupa ce se spala se taie in jumatati pe lungime si apoi in felii lunguiete.
Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu sarea, piperul, chilli si usturoiul tocat fin. Se pun toate feliile de cartofi dulci in castron se amesteca bine pana cand toate feliile au fost acoperite de amestecul condimentat.
Se da tava cu cartofi dulci la cuptor, la o inaltime medie. Se coc timp de 25 de minute, apoi se intorc rapid cu ajutorul unei spatule si se continua coacerea inca 10 minute.
Timpul de coacere poate diferi in functie de cuptorul fiecaruia dar si de dimensiunea la care s-au taiat feliile de cartofi.
Imediat ce sunt gata, cartofii dulci se scot din tava si se pun pe servete de hartie absorbanta.
Vor fi crocanti, foarte gustosi si cu miezul dulce si pufos.
Ca gustare se pot servi cu sos tzatziki.
Ca garnitura, acesti cartofi dulci la cuptor se pot alatura puiului fript sau rotisat, curcanului dar si altor preparate.
Pofta buna!