Morcovul este una dintre cele mai consumate legume din lume, dupa cartof. Este delicios, versatil si ofera numeroase proprietati benefice pentru sanatatea organismului uman.
Le poti consuma in mai multe moduri si sunt sursa excelenta de vitamine necesare organismului, fibre si alti nutrienti.
De ce este sucul de morcovi atat de sanatos?
Datorita aportului important de antioxidanti. Acest lucru il plaseaza in topul celor mai sanatoase bauturi.
Sucul de morcovi este, de asemenea, una dintre cele mai populare bauturi nonalcoolice. Se poate consuma si in combinatie cu alte sucuri de fructe sau legume. Mai exact, este un mix pretios de potasiu, vitamina C si acid folic. Acum se explica de ce sucul de morcovi este atat de sanatos!
Beneficiile sucului de morcovi
1. Imbunatateste vederea
Carotenii din sucul de morcovi protejeaza celulele ganglionului retinian prevenind mai multe boli ale ochilor.
Morcovii contin de asemenea luteina, care este un antioxidant care protejeaza ochiul de lumina daunatoare.
2. Imbunatateste sistemul imunitar
Concentratia crescuta de carotenoizi stimuleaza sistemul imunitar. Datorita proprietatilor sale de imbunatatire a imunitatii, sucul de morcovi poate combate si infectiile. Acest lucru este datorat beta-carotenului care este transformat in vitamina A, dupa consum.
3. Dusman al durerii de oase.
Ajuta la eliminarea acidului uric din organism si este recomandat impotriva reumatismului, gutei sau artritei.
4. Reduce riscul de cancer
Datorita continutului de falcarinol, morcovii reduc riscul aparitiei cancerului de plamani, de colon si mamar cu aproape o treime.
5. Curata dantura
Daca sunt consumati dupa fiecare masa, morcovii actioneaza ca un abraziv natural care elimina resturile alimentare si placa bacteriana, deci sucul de morcovi ajuta la prevenirea cariilor si protejeaza smaltul dentar.
6. Scade colesterolul
Ca sursa excelenta de potasiu, sucul de morcovi va poate ajuta sa mentineti nivelul colesterolului sanatos.
Nivelurile scazute de colesterol reduc riscul bolilor de inima si al accidentului vascular cerebral.
7. Imbunatateste sanatatea digestiva
Sucul de morcovi poate fi un bun laxativ. Pe de alta parte, contine alcalini care ajuta la tratarea aciditatii stomacale.
Stimuleaza pofta de mancare.
8. Imbunatateste calitatea laptelui matern
Vitamina A si beta-carotenul sunt doi nutrienti pe care gravidele si femeile care alapteaza trebuie neaparat sa le includaa in dieta lor zilnica.
Ambii nutrientt imbunatatesc calitatea laptelui matern si stimuleaza productia acestuia, astfel incat copilul sa poata fi hranit corespunzator.
In concluzie, sucul de morcovi este un mod excelent prin care iti poti imbunatati sanatatea. Reprezinta o sursa importanta de nutrienti necesari organismului. Consuma-l regulat si bucura-te de beneficiile vizibile pe termen lung!