e-mancare.ro

Blog

Sfaturi pentru un gratar gustos

Lucreaza curat

Inainte de a asambla gratarul, ai grija sa cureti grilajul. Nu numai ca preparatele se vor frige mai bine daca procedezi astfel, dar vor avea si un aspect placut, uniform.

Fii organizat

Ai grija ca toate ustensilele de care ai nevoie sa fie la locul lor. Farfurii curate, spatule, perii… aseaza-le la indemana si nu le amesteca intre ele.

Unge gratarul

Daca nu vrei ca toate ingredientele sa se lipeasca, foloseste ulei sau grasimea in plus de la carne pentru a unge zabrelele.

Condimenteaza

Cand vine vorba de pregatirea unui gratar, exista cateva forme principale prin care poti oferi un gust aparte preparatelor. In primul rand, poti sa marinezi carnea in compozitii care includ neaparat lichide acide si ierburi sau legume cu gust puternic.

In al doilea rand poti pregati sosuri gustoase din miere si sirop de artar, pe care sa le intinzi pe carne cu putin timp inainte de a o lua de pe foc. Nu in ultimul rand, poti pregati din mustar, ierburi si condimente o compozitie in care sa inmoi carnea si care sa formeze o crusta gustoasa deasupra acesteia.

Lasa fumul sa cuprinda ingredientele

Indiferent de modul in care pregatesti focul pentru gratar, lasa fumul sa cuprinda carnea si sa se impregneze in ea. Pana la urma, asta e si farmecul: sa simti o nuanta subtila si aromata in timp ce savurezi preparatele. In functie de lemnul pe care il folosesti, mancarea va avea un gust si un miros speciale.

Aseaza corect carnea

Unul dintre cele mai importante trucuri este sa asezi carnea in functie de zonele in care este distribuita caldura. Tine minte ca, in general, mijlocul este cel mai fierbinte si lateralele au o temperatura mai scazuta. Profita de acest lucru si de tipul preparatului tau pentru a folosi cu intelepciune zonele fierbinti.

De exemplu, nu este recomandat sa faci puiul prima data si nici sa-l asezi mijloc deoarece risti sa-l arzi. Daca ai felii din carne de porc groase si cu putina grasime, pregateste-le pe ele mai intai si pozitioneaza-le in mijlocul gratarului.

Nu atinge

Oricat ar fi dificil, nu amesteca preparatele in mod constant. Intorsul, rasucitul, invartitul nu-si au rostul cand focul trebuie sa patrunda frumos si uniform carnea. Permite mancarii sa prinda o crusta frumoasa si abia apoi intoarce-o pe partea cruda.

Atentie la timp

Chiar si dupa ce ai luat-o de pe gratar, mancarea continua sa se gateasca. Calculeaza cu atentie timpul si ia-o de pe foc cand aproape arata asa cum iti doresti.

Nu fi nerabdator

Nu infige furculita in ingreidente imediat dupa ce le-ai luat de pe foc. Micii, carnatii si friptura vor fi mai bune dupa 10 minute de odihna.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Cateva retete ce merita incercate

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Salate Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu cruditati reteta pas cu pas. Cum se fierbe quinoa? In ce preparate putem adauga quinoa?

Citeste mai mult

Retete de post Cornulete de post cu gem si nuci

Cornulete de post cu gem si nuci

Cornulete de post cu gem si nuci, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Citeste mai mult

Diverse Rondele de mar cu unt de arahide

Rondele de mar cu unt de arahide

Gratie untului de arahide pe care il contine, acesta combinatie este foarte satioasa si iti furnizeaza energia de care ai nevoie.

Citeste mai mult

Salate Salata cu ton si fasole

Salata cu ton si fasole

Fara indoiala, salatele sunt cele mai simple retete atunci cand vine vorba de a profita de o conserva de fasole boale, ce iti va aduce un aport nutritional sporit la cina sau ca o gustare.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci, reteta simpla, vegana/ de post, este delicioasa si sanatoasa.Reteta se supa crema de cartofi dulcieste consistenta, fina si gustoasa.

Citeste mai mult

Salate Salata cu avocado si naut

Salata cu avocado si naut

Salata cu avocado si naut, numai buna la pranz sau cina, gata in 5 minute

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult