e-mancare.ro

Blog

Sfaturi pentru un gratar gustos

Lucreaza curat

Inainte de a asambla gratarul, ai grija sa cureti grilajul. Nu numai ca preparatele se vor frige mai bine daca procedezi astfel, dar vor avea si un aspect placut, uniform.

Fii organizat

Ai grija ca toate ustensilele de care ai nevoie sa fie la locul lor. Farfurii curate, spatule, perii… aseaza-le la indemana si nu le amesteca intre ele.

Unge gratarul

Daca nu vrei ca toate ingredientele sa se lipeasca, foloseste ulei sau grasimea in plus de la carne pentru a unge zabrelele.

Condimenteaza

Cand vine vorba de pregatirea unui gratar, exista cateva forme principale prin care poti oferi un gust aparte preparatelor. In primul rand, poti sa marinezi carnea in compozitii care includ neaparat lichide acide si ierburi sau legume cu gust puternic.

In al doilea rand poti pregati sosuri gustoase din miere si sirop de artar, pe care sa le intinzi pe carne cu putin timp inainte de a o lua de pe foc. Nu in ultimul rand, poti pregati din mustar, ierburi si condimente o compozitie in care sa inmoi carnea si care sa formeze o crusta gustoasa deasupra acesteia.

Lasa fumul sa cuprinda ingredientele

Indiferent de modul in care pregatesti focul pentru gratar, lasa fumul sa cuprinda carnea si sa se impregneze in ea. Pana la urma, asta e si farmecul: sa simti o nuanta subtila si aromata in timp ce savurezi preparatele. In functie de lemnul pe care il folosesti, mancarea va avea un gust si un miros speciale.

Aseaza corect carnea

Unul dintre cele mai importante trucuri este sa asezi carnea in functie de zonele in care este distribuita caldura. Tine minte ca, in general, mijlocul este cel mai fierbinte si lateralele au o temperatura mai scazuta. Profita de acest lucru si de tipul preparatului tau pentru a folosi cu intelepciune zonele fierbinti.

De exemplu, nu este recomandat sa faci puiul prima data si nici sa-l asezi mijloc deoarece risti sa-l arzi. Daca ai felii din carne de porc groase si cu putina grasime, pregateste-le pe ele mai intai si pozitioneaza-le in mijlocul gratarului.

Nu atinge

Oricat ar fi dificil, nu amesteca preparatele in mod constant. Intorsul, rasucitul, invartitul nu-si au rostul cand focul trebuie sa patrunda frumos si uniform carnea. Permite mancarii sa prinda o crusta frumoasa si abia apoi intoarce-o pe partea cruda.

Atentie la timp

Chiar si dupa ce ai luat-o de pe gratar, mancarea continua sa se gateasca. Calculeaza cu atentie timpul si ia-o de pe foc cand aproape arata asa cum iti doresti.

Nu fi nerabdator

Nu infige furculita in ingreidente imediat dupa ce le-ai luat de pe foc. Micii, carnatii si friptura vor fi mai bune dupa 10 minute de odihna.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Cateva retete ce merita incercate

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca pentru Paste - Pasca traditionala cu branza dulce

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Citeste mai mult

Mancaruri cu carne Pui Caprese

Pui Caprese

Puiul Caprese sau mai bine zis, piept de pui in sos de rosii cu mozzarella si busuioc proaspat este o retetainterpretata dupa salata caprese

Citeste mai mult

Diverse Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Porridge - fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, deoarece sunt hranitori si cresc senzatia de satietate.

Citeste mai mult

Pizza & paste Pizza cu pui

Pizza cu pui

Reteta de pizza cu piept de pui este o varianta minunata pentru cei mai carnivori

Citeste mai mult

Pizza & paste Aluat pizza

Aluat pizza

O alta metoda de preparare a aluatului pentru pizza, care da rezultate foarte bune, cudrojdia instant .

Citeste mai mult

Pizza & paste Paste cu piept de pui

Paste cu piept de pui

Reteta Pastele cu pui sunt bune pentru un pranz tarziu, satioase si nutritive

Citeste mai mult