e-mancare.ro

Blog

Placerile de a impartasi o masa gatita acasa

Mancarea aduce oamenii impreuna si gatitul acasa este o modalitate excelenta de a-ti uni familia cu masa de luat masa.

Toata lumea iubeste o masa gatita acasa - chiar si adolescenti cu chef de mancare sau mancatori mai pretentiosi, si daca traiesti singur, asta nu inseamna ca trebuie sa gatesti sau sa mananci singur. impartasirea meselor cu altii este o modalitate excelenta de a va extinde reteaua sociala. Obtinerea unui feedback apreciativ cu privire la o masa pe care ati pregatit-o pentru cineva poate aduce un impuls real si pentru a creste respectul de sine.

Faceti din timpul mesei o experienta sociala. Simplul act de a vorbi cu un prieten sau iubit peste masa de cina poate juca un rol important in ameliorarea stresului si stimularea starii de spirit. Adunati familia impreuna si ramaneti la curent cu viata de zi cu zi a celuilalt. Daca locuiesti singur, invita-ti un prieten, un coleg de munca sau un vecin.

Opriti ecranele. Faceti o pauza de la televizor, opriti telefonul si evitati alte distrageri, astfel incat sa aveti o sansa reala de a va conecta cu persoana cu care impartiti o masa. Daca evitati ecranele si mancati cu altii, veti ajuta, de asemenea, sa evitati supraalimentarea fara minte. Gatiti cu altii. Invitati-va sotul, colegul de camera sau un prieten sa impartaseasca responsabilitatile de cumparaturi si de gatit - unul pregateste intrarea, celalalt desert, de exemplu. Gatitul cu altii poate fi o modalitate distractiva de a aprofunda relatiile si impartirea costurilor poate face mai ieftin pentru amandoi.

Sfaturi pentru a incepe

Sfaturi pentru a incepe Incepeti cu ingrediente proaspete, sanatoase. Gatirea mancarurilor cu zahar, cum ar fi dulciurile, prajiturile si prajiturile nu va vor ajuta sanatatea, in mod similar, adaugarea de prea mult zahar sau sare poate transforma o mancare sanatoasa gatita acasa intr-una nesanatoasa. Pentru a va asigura ca mesele dvs. sunt bune pentru dvs., precum si pentru a fi gustoase, incepeti cu ingrediente sanatoase si aroma cu mirodenii, mai degraba decat cu zahar sau sare.

Nu te complica. Mancati cateva legume, gratere cu niste peste sau pui, adaugati cateva ierburi, condimente sau un sos sanatos. Gatitul simplu poate fi gustos si rapid.

Gatiti suficient sa aveti si resturi. Este minunat sa ai resturi care pot fi folosite pentru un pranz sau o cina rapida si usoara a doua zi. Cand faceti lucruri precum orez sau paste, gatiti cel putin dublul cantitatii de care aveti nevoie si pastrati-l in frigider pentru a-l folosi cu alte mese. De asemenea, congelarea ramasitelor va poate asigura ca aveti o mancare gatita acasa la indemana ori de cate ori nu aveti chef de gatit. Faceti inlocuiri pentru mese mai sanatoase. Pune pe gratar sau coace in loc sa prajesti. inlocuiti sare cu usturoi sau ceapa pudra. Taiati zaharul solicitat in majoritatea retetelor cu 1/3 la 1/2. Scade carnea si creste legumele in tocanite si caserole.

Alegeti versiunile cu pasta integrala si painea si inlocuiti faina de grau integral cu faina alba albita cand coaceti. Ingrediente precum orezul, pastele, uleiul de masline, condimentele, faina si cuburile de stoc sunt ingrediente pe care le veti folosi in mod regulat. Pastrarea conservelor de ton, fasole, rosii si pungi cu legume congelate la indemana poate fi utila pentru a ingreuna mancarea rapida cand esti impins de timp.

Da-ti voie. Este in regula sa arzi orezul sau sa gatesti excesiv legumele. Dupa cateva incercari, acesta va deveni mai usor, mai rapid si mai gustos!

Cateva retete ce merita incercate

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Diverse Crackers / saratele cu seminte

Crackers / saratele cu seminte

Reteta saratele/crackers cu seminte, pentru a prepara si pentru a consuma gustari mai sanatoase decat cele din comert

Citeste mai mult

Salate Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu cruditati reteta pas cu pas. Cum se fierbe quinoa? In ce preparate putem adauga quinoa?

Citeste mai mult

Retete de post Cornulete de post cu gem si nuca

Cornulete de post cu gem si nuca

Reteta cornulete de post cu gem si nuca, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Citeste mai mult

Diverse Rondele de mar cu unt de arahide

Rondele de mar cu unt de arahide

Gratie untului de arahide pe care il contine, acesta combinatie este foarte satioasa si iti furnizeaza energia de care ai nevoie.

Citeste mai mult

Salate Salata cu ton si fasole

Salata cu ton si fasole

Fara indoiala, salatele sunt cele mai simple retete atunci cand vine vorba de a profita de o conserva de fasole boale, ce iti va aduce un aport nutritional sporit la cina sau ca o gustare.

Citeste mai mult