e-mancare.ro

Blog

Mancarea de tip fast-food, avantaje si dezavantaje

Afacerea cu mancare nesanatoasa sau fast food cum mai este cunoscuta, prezinta si unele avantaje, altfel de ce ar fi o afacere de succes? Nu exista zi in care sa nu vedem cum e plin ochi de oameni care mananca saorma sau alte mancaruri, cum ar fi Mc Donald’s sau KFC.

Sunt insa si nenumarate efecte negative pe care acest timp de mancare il are asupra organismului. Si, cum nu exista mancare fara o Cola, treaba e buna. Dupa cateva saptamani, vom vedea si urmarile.

Kilogramele in plus sau celulita se numara printre efectele nedorite ale consumului de mancare tip fast food. Cumparatorul tinta al acestui fel de mancare este cel care nu are timp, are un program incarcat si apreciaza ca intre o intalnire de afaceri si alta poate lua repede o gustare nesanatoasa.

Ne-am obisnuit sa mancam fie la birou sau direct pe tastatura calculatorului, insa acest lucru nu este deloc sanatos pentru noi. Acest tip de mancare se prepara foarte usor si il putem consuma fie in masina, in metrou sau in timp ce ne desfasuram activitatile zilnice.

Aceasta mancare nu este consumatoare de timp si este tipul preferat in era informatiei si a vitezei. Fata de mancarea preparata in casa sau cea de la restaurant, avantajul mancarii de tip fast food Iasi este pretul, cu mult mai mic fata de celelalte tipuri de mancare.

De exemplu, o saorma care este gata in 8 minute maxim costa 15 lei si o putem manca in drum spre serviciu sau in masina. In felul acesta scapam de grija de a face mancare gatita, iar timpul pe care il economisim il putem petrece alaturi de cei dragi.

Chiar daca mergem in Mall la un film este posibil sa nu ne dorim sa mancam mancare de tip fast food, insa mirosul imbietor nu ne ofera sansa de a ne retrage. Si publicitatea la astfel de produse are rolul ei, mai ales ca majoritatea producatorilor ies in fata cu pretul mic sau cu diverse oferte atragatoare. Aceste ingrediente ne fac sa fim curiosi sa incercam sa vedem ce gust au preparatele…ieftine, dar nesanatoase.

Mancarea in graba, daunatoare!

Nu mai avem timp sa stam la masa nici macar 20 de minute pentru a manca in tihna si tot timpul suntem pe fuga. Asa ca alegerea rapida este sa comandam ceva de tip fast food. Ni se livreaza imediat coamnda si o putem manca si in timp ce ne deplasam sau stam pur si simplu in parc, pe o banca.

Dezavantajul major al consumului de fast food este obezitatea intalnita si in randul copiilor. Aproape ca nu vedem adult care sa nu aiba cu ei un copil caruia sa ii dea sa manance mancare de tip fast food.

Cateva retete ce merita incercate

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Diverse Crackers / saratele cu seminte

Crackers / saratele cu seminte

Reteta saratele/crackers cu seminte, pentru a prepara si pentru a consuma gustari mai sanatoase decat cele din comert

Citeste mai mult

Salate Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu cruditati reteta pas cu pas. Cum se fierbe quinoa? In ce preparate putem adauga quinoa?

Citeste mai mult

Retete de post Cornulete de post cu gem si nuca

Cornulete de post cu gem si nuca

Reteta cornulete de post cu gem si nuca, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Citeste mai mult

Diverse Rondele de mar cu unt de arahide

Rondele de mar cu unt de arahide

Gratie untului de arahide pe care il contine, acesta combinatie este foarte satioasa si iti furnizeaza energia de care ai nevoie.

Citeste mai mult

Salate Salata cu ton si fasole

Salata cu ton si fasole

Fara indoiala, salatele sunt cele mai simple retete atunci cand vine vorba de a profita de o conserva de fasole boale, ce iti va aduce un aport nutritional sporit la cina sau ca o gustare.

Citeste mai mult