e-mancare.ro

Blog

Feng Shui in bucatarie - armonie

Stiai ca bunastarea, sanatatea si fericirea familiei tale depind in mare parte si de amenajarea bucatariei?
Cel putin asa ne invata specialistii Feng Shui.

 

Conform acestei stiinte chineze stravechi ne putem imbunatati fluxul energiilor pozitive prin simpla aplicare a urmatoarelor sapte reguli in amenajarea bucatariei:

1. Pozitionarea bucatariei conform regulilor Feng Shui

Daca esti in faza de proiectare a casei, asigura-te ca nu vei pozitiona bucataria in mijlocul locuintei. De asemenea, conform regulilor Feng Shui, usa de intrare in bucatarie nu trebuie sa fie amplasata fata in fata cu usa de intrare in casa, dar nici fata in fata cu usa de la baie. Energiile celor doua incaperi nu trebuie sa se intalneasca si sa se intrepatrunda niciodata.

De si mai rau augur sunt casele in care intrarea se face chiar prin bucatarie, iar cuptorul amplasat vizavi de usa de intrare este vizibil din secunda in care pasesti pragul casei.

2. Locul cuptorului, plitei si chiuvetei in bucatarie

Reprezentand elementul Foc, cuptorul si plita trebuie amplasate astfel incat sa fie orientate spre Sud sau Sud-Vest. Chiuveta, pe de alta parte, reprezenta elementul apa, ceea se inseamna ca trebuie amplasata la o oarecare distanta de electrocasnicele ce reprezinta elementul foc, dar nu fata in fata.

Cea mai buna configurare, din punctul de vedere al stiintei Feng Shui, o reprezinta mobilierul de bucatarie in forma literelor L sau U. Intr-o astfel de configuratie elementele Apa si Foc pot fi dispuse pe doua laturi diferite ale mobilierului, fara sa fie amplasate fata in fata. Iar daca ai o garnitura de mobilier de forma liniara, este bine sa asezi un ghiveci cu o planta intre chiuveta si plita/cuptor.

3. Alegerea culorilor pentru o bucatarie conform regulilor Feng Shui

Specialistii Feng Shui recomanda galbenul ca prima alegere pentru finisarea sau mobilarea bucatariei, aceasta culoare fiind responsabila pentru usurarea si grabirea digestiei. Daca galbenul clar iti displace, poti alege oricand o nuanta mai deschisa, precum cea a untului sau te poti orienta catre nuante maronii ce reprezinta elementul Pamant.

In calitate de accente cromatice poti aduce in bucatarie decoratiuni si accesorii in culori calde sau reci de rosu, portocaliu, verde, vernil, albastru sau roz.

4. Cum alegi materialul pentru pardoseala din bucatarie

In bucatariile moderne, cel mai des intalnim pardoseli placate cu gresie, piatra naturala, granit sau marmura. In Feng Shui, aceste finisaje reci reprezinta polaritatea Yang si, daca e sa dam ascultare specialistor acestei stiinte, ar trebui folosite doar in bucatariile dotate cu mobilier realizat din lemn natural.

Cea mai buna alegere, in opinia acelorasi specialisti, o reprezinta pardoseala din pluta sau dusumeaua din lemn, ambele fiind materiale calde si neutre, care ne influenteaza pozitiv din punct de vedere energetic.

5. Decoratiuni pentru o bucatarie Feng Shui

Pe langa mobilier si electrocasnice este bine sa completezi decorul bucatariei cu plante verzi sau macar cu tablouri sau gravuri ce reprezinta natura in toata splendoarea ei.

Si pentru ca bucataria este locul in care se prepara mancarea, n-ar strica sa folosesti imagini de inspiratie gastronomica: un tablou cu o ceasca de cafea aburinda sau cateva autocolante decorative ce reprezinta tot felul de fructe si legume, aplicate din loc in loc pe placile de faianta din zona blatului de lucru sau deasupra locului de luat masa.

6. Inlesneste fluxul energiei Chi

Probabil ca stii deja ca spatiile aglomerate si dezordonate acumuleaza si degaja, la randul lor, energii negative. Asigura-te inca din faza de proiectare a mobilierului de bucatarie ca vei avea suficiente dulapuri si sertare in care sa-ti depozitezi si organizezi toate cele necesare prepararii mancarii: vase, ustensile, electrocasnice mici, alimente etc. O bucatarie ordonata inlesneste fluxul energiei Chi, ne invata stiinta Feng Shui.

Oricat de mult ti-ar placea mobila cu design modern, e bine sa stii ca stravechea stiinta chineza recomanda evitarea pieselor de mobilier cu margini ascutite si unghiuri taios de drepte. Daca vrei sa tii la distanta nefericirea si boala, alege mobilier cu muchii rotunjite care vor alunga energia negativa Sha Chi.

7. Ai grija sa pastrezi plita si blatul de lucru curate mereu

Chiar daca poate parea greu de grezut, specialistii Feng Shui sustin ca o plita murdara poate aduce dificultati financiare proprietarilor sai. Asa ca spala si curata aragazul, dupa fiecare intrebuintare. Procedeaza la fel si cu blatul de lucru, pe care trebuie sa-l pastrezi impecabil si degajat, daca vrei sa ai armonie in bucatarie.

 

Sursa: casadex.ro

Cateva retete ce merita incercate

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Diverse Crackers / saratele cu seminte

Crackers / saratele cu seminte

Reteta saratele/crackers cu seminte, pentru a prepara si pentru a consuma gustari mai sanatoase decat cele din comert

Citeste mai mult

Salate Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu cruditati reteta pas cu pas. Cum se fierbe quinoa? In ce preparate putem adauga quinoa?

Citeste mai mult

Retete de post Cornulete de post cu gem si nuca

Cornulete de post cu gem si nuca

Reteta cornulete de post cu gem si nuca, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Citeste mai mult

Diverse Rondele de mar cu unt de arahide

Rondele de mar cu unt de arahide

Gratie untului de arahide pe care il contine, acesta combinatie este foarte satioasa si iti furnizeaza energia de care ai nevoie.

Citeste mai mult

Salate Salata cu ton si fasole

Salata cu ton si fasole

Fara indoiala, salatele sunt cele mai simple retete atunci cand vine vorba de a profita de o conserva de fasole boale, ce iti va aduce un aport nutritional sporit la cina sau ca o gustare.

Citeste mai mult