e-mancare.ro

Blog

6 sosuri reci

Descopera retete de sosuri reci, rapid si simple de facut acasa, care pot fi servite alaturi de preparate diverse. 

1. Sos GRECESC

Se freaca mustarul cu uleiul si se subtiaza cu otet; se adauga patrunjel verde, tocat marunt.

Se serveste la diferite salate si rasoluri.

 

2. Sos de MAIONEZA

Se prepara maioneza dintr-un ou cu 100 g ulei; se adauga o lingurita de mustar, putin piper, zeama de la o jumatate de lamaie, putina apa rece si patrunjel verde tocat.

Se serveste la diferite preparate de peste si salate.

 

3. Sos REMOULADE

Se subtiaza maioneza cu apa rece sau supa de legume si putina zeama de lamaie. Se amesteca apoi cu castraveciori acri, tocati foarte marunt, patrunjel verde tocat si sare.Se serveste la diferite preparate de peste si salate.

Se serveste la rasoluri, peste, piept de curcan, etc.

 

4. Sos SIMPLU CU ULEI

Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie sau otet si patrunjel verde.

Se Intrebuinteaza la salata orientala, etc.

 

5. Sos TARTAR

In sosul de maioneza se adauga in plus tarhon tocat foarte marunt.

Se serveste la diferite rasoluri, pui, peste, etc..

 

6. Sos DE UNT

Se freaca untul spuma, se adauga zeama de lamaie, sare si verdeata.

Se serveste la rasolul de peste fierbinte.

Cateva retete ce merita incercate

Dulciuri/deserturi Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca pentru Paste - Pasca traditionala cu branza dulce

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Citeste mai mult

Mancaruri cu carne Pui Caprese

Pui Caprese

Puiul Caprese sau mai bine zis, piept de pui in sos de rosii cu mozzarella si busuioc proaspat este o retetainterpretata dupa salata caprese

Citeste mai mult

Diverse Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Porridge - fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, deoarece sunt hranitori si cresc senzatia de satietate.

Citeste mai mult

Pizza & paste Pizza cu pui

Pizza cu pui

Reteta de pizza cu piept de pui este o varianta minunata pentru cei mai carnivori

Citeste mai mult

Pizza & paste Aluat pizza

Aluat pizza

O alta metoda de preparare a aluatului pentru pizza, care da rezultate foarte bune, cudrojdia instant .

Citeste mai mult

Pizza & paste Paste cu piept de pui

Paste cu piept de pui

Reteta Pastele cu pui sunt bune pentru un pranz tarziu, satioase si nutritive

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet

Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. Este perfecta langa o friptura suculenta.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Muraturi dulci

Muraturi dulci

Muraturi dulci, o reteta de sezon, foarte usor de preparat.

Citeste mai mult