Descopera retete de sosuri reci, rapid si simple de facut acasa, care pot fi servite alaturi de preparate diverse.
1. Sos GRECESC
Se freaca mustarul cu uleiul si se subtiaza cu otet; se adauga patrunjel verde, tocat marunt.
Se serveste la diferite salate si rasoluri.
2. Sos de MAIONEZA
Se prepara maioneza dintr-un ou cu 100 g ulei; se adauga o lingurita de mustar, putin piper, zeama de la o jumatate de lamaie, putina apa rece si patrunjel verde tocat.
Se serveste la diferite preparate de peste si salate.
3. Sos REMOULADE
Se subtiaza maioneza cu apa rece sau supa de legume si putina zeama de lamaie. Se amesteca apoi cu castraveciori acri, tocati foarte marunt, patrunjel verde tocat si sare.Se serveste la diferite preparate de peste si salate.
Se serveste la rasoluri, peste, piept de curcan, etc.
4. Sos SIMPLU CU ULEI
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie sau otet si patrunjel verde.
Se Intrebuinteaza la salata orientala, etc.
5. Sos TARTAR
In sosul de maioneza se adauga in plus tarhon tocat foarte marunt.
Se serveste la diferite rasoluri, pui, peste, etc..
6. Sos DE UNT
Se freaca untul spuma, se adauga zeama de lamaie, sare si verdeata.
Se serveste la rasolul de peste fierbinte.