Retete

Muraturi & conserve

Sfecla rosie in otet

Descriere

Sfecla rosie fiarta sau coapta se foloseste pentru a prepara rapid o salata de sfecla rosie delicioasa si sanatoasa, usor de preparat. Este perfecta langa o friptura suculenta.

Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. 

Ingrediente
Mod preparare

Se spala bine sfecla si se da la cuptor pentru aprox. 30 minute, la 200 grade.

Cand poti patrunde sfecla cu furculita, o scoti din cuptor si o lasi sa se raceasca complet.

O cureti de coaja, o tai cubulete si o pui in borcane sterilizate. Asezi in borcane si bucatile de hrean taiate pe lungime (printre bucatelele de sfecla).

Pentru moare se pune la fiert apa, otetul, sarea si zaharul.

Se toarna moarea clocotita peste sfecla in borcanele asezate pe o tava metalica si se pun capacele la borcane.

Se intorc borcanele (se aseaza pe capac) si se lasa pana a doua zi, inainte de a le muta in camara, pentru iarna.

Preparatul poate fi servit dupa ~3 saptamani.

Din aceeasi categorie

Muraturi & conserve Muraturi dulci

Muraturi dulci

Muraturi dulci, o reteta de sezon, foarte usor de preparat.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Gem de caise

Gem de caise

Gem de caise reteta clasica, simpla, fara multa fierbere, cu zahar putin. Cum se face gemul de caise fara gelfix sau conservanti, cat zahar se foloseste, cat se fierbe ca sa ramana auriu?

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine se pregateste usor, cu ingrediente putine si la indemana.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

O reteta rapida, fara ore multe de fierbere, cu fructe intregi, frumos confiate si sirop bine legat, parfumat, cuo culoare de un rosu intens

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ardei iute murat

Ardei iute murat

Ardei iute murat.  Ardeiul iute are multiple beneficii pentru sanatate.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Gogosari in sos de rosii

Gogosari in sos de rosii

Gogosari in sos de rosii pentru iarna pe care ii poti folosi ca si garnitura la o friptura.

Citeste mai mult