Retete

Muraturi & conserve

Muraturi dulci

Descriere

Aceste muraturi asortate dulci incanta si ochii prin culorile atat de vesele, dar si prin gustul desavarsit. Sunt ideale pentru fripturi si specialitati de carne.

Ingrediente
Mod preparare

Se spala legumele si se taie in felul urmator: gogonelele felii, morcovii rondele, conopida se desface buchetele mici, ceapa solzisori, ardeiul cu telina bucatele, cateii de usturoi se taie pe jumatate. Se pun intr-un vas incapator.

Intr-un alt bol se amesteca otetul, apa, zaharul si sarea pana se topesc. Se adauga peste legumele tocate si se amesteca.

Se lasa pana a doua zi sa isi lase legumele zeama, dupa care se vor pune in borcane.

Rezista foarte bine fara sa fie nevoie de conservant.

Din aceeasi categorie

Muraturi & conserve Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet

Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. Este perfecta langa o friptura suculenta.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Gem de caise

Gem de caise

Gem de caise reteta clasica, simpla, fara multa fierbere, cu zahar putin. Cum se face gemul de caise fara gelfix sau conservanti, cat zahar se foloseste, cat se fierbe ca sa ramana auriu?

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine se pregateste usor, cu ingrediente putine si la indemana.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

O reteta rapida, fara ore multe de fierbere, cu fructe intregi, frumos confiate si sirop bine legat, parfumat, cuo culoare de un rosu intens

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ardei iute murat

Ardei iute murat

Ardei iute murat.  Ardeiul iute are multiple beneficii pentru sanatate.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Gogosari in sos de rosii

Gogosari in sos de rosii

Gogosari in sos de rosii pentru iarna pe care ii poti folosi ca si garnitura la o friptura.

Citeste mai mult